Resultat är publicerade efter Uppsala Survival Run 2023!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Start-kit och väskinlämning

Start-kit med hämtas ut vid Stenhagens sporthall (se bifogad karta över startområdet) mellan kl 9-12 på söndag morgon. Se till att du är här minst 30 minuter före din starttid. Alla tävlande får en väst som måste bäras när ni tar er runt banan då ert tävlingsnummer står på den. Västen får ni behålla som en påminnelse om det häftiga lopp ni deltagit i!

 

Ni kommer få ett GULT armband och det är detta ni kämpar för att behålla. De tävlande kommer även få ett andra armband som indikerar vilken distans ni springer. Detta kommer vara blått för korta loppet och rött för långa. Det blåa eller röda bandet behåller du under hela loppet. 

 

Era väskor och övriga saker som ni behöver efter tävlingen, kan ni lämna in där ni hämtar ut startkitet om ni inte har möjlighet att förvara det i exempelvis medhavd bil. Vid start-kiten finns sopsäckar, tejp och markeringspenna. Ta en sopsäck, lägg era saker där i, knyt ihop säcken, skriv ert tävlingsnummer på en tejpbit och sätt fast på säcken, lämna in till ansvarig funktionär. Vi tar inget ansvar för dina värdesaker.

Starttider

Vi gör startlistor efter att sista anmälan har stängt 17/9. Mer information kommer senare.

Rekommenderad klädsel

Banan går genom skogen där kvistar och rötter föreligger som ett extra hinder. Har det regnat kan vissa ställen bli leriga varför terränglöparskor är att föredra. Då majoriteten av våra hinder består av rep som ni ska klättra i på olika sätt så rekommenderas långa tights och höga strumpor för att skydda särskilt knäveck och hälsenor. Vi rekommenderar att ha något under nummervästen, exempelvis en t-shirt eller en långärmad tröja.

Faciliteter

I Stenhagens sporthall finns tillgång till duschar, toaletter och omklädningsrum. Vi rekommenderar att ni tar med ombyte då det finns risk att bli lerig och blöt under tävlingen. Vi kommer även ha toaletter på plats vid målet (där även banan passerar under loppet). Det kommer att finnas flera vätskestationer längs banan.

Parkering och buss

Vi har fått tillgång till grusplanen invid Stenhagens Sporthall för parkering, se bifogad karta över startområdet. När ni ska köra in till parkeringen måste ni köra enligt pilarna på kartan då området är inhägnat på övriga ställen. Ni kommer att passera en cykelväg på vägen in till parkeringen, och vi ber er vara uppmärksamma och försiktiga där. Försök även att ta hänsyn till andra trafikanter och parkera så nära varandra som möjligt så fler får plats och kan komma ut igen. Det går även utmärkt att åka buss från Uppsala Centralstation, ta buss 5 och gå av vid “Stenhagenskolan”. www.ul.se 

Hinder och regler

Förbered dig mentalt på vilken typ av hinder du kommer att stöta på genom att ta en titt på vår hinderlista (publiceras snart). På vår instagram finns även många bilder och filmer på hinder. Tips! 

 

Vi försöker tillämpa standardregler för Survivalrunning, läs mer under REGLER.

Målgång

När ni kämpat er igenom banan och förhoppningsvis haft en utmanande men rolig tid i skogen kommer ni gå i mål på vår fasta träningsanläggning som ligger på Bertilsvägen 7 i Berthåga. Därmed blir det en liten promenadväg tillbaka till startområdet, se bifogad karta för enklaste vägen dit. 

Var ser jag bäst som publik?

De områden som har flest hinder är Banan och Gransskogen. Till banan kommer både korta och långa loppet i två omgånar, hinder 6-16 samt 38-43. Här är även målgången. 

 

I Granskogen har vi några mer avancerade hinder för det långa loppet, hinder 23-32. Det går att gå eller cykla hit men det finns inte bra parkeringsmöjligheter eller faciliteter. Korta loppet springer inte hit. 

 

I övrigt kan du se på hinder-kartan vilka hinder är intresserad av.  

 

Prisutdelning

Sker endast för Elit-klassen. Info om tider kommer senare.

Resultat

Publiceras efter loppet, mer information kommer!

Övriga frågor och kontakt

Vid övriga frågor kan ni kontakta tävlingsansvarig på mail, survivalrun@uppsalasurvival.se

Det snabbaste sättet att få svar är att skriva ett meddelande till oss på vår facebooksida.

 
Sponsorer Uppsala Survival Run
Sociala medier: