Resultat är publicerade efter Uppsala Survival Run 2023!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Regler Uppsala Survival Run
 
Hinderförsök, armband och väst

Du har under loppet ett armband. Du har obegränsat antal försök på varje hinder, men armbandet klipps ifall du ger upp på ett hinder. 

Ett hinder du ger upp på kommer att ge ett tidsstraff på två timmar. Detta gäller även varje hinder du ger upp efter att ditt armband har klippts. Utöver detta sker inga straffrundor eller annat straff i slutet av loppet. 

 

Du får din nummerväst (som du får behålla) och armband innan start. Du måste bära din nummerväst och ditt armband synligt under hela loppet. 

Genomförande av hinder

Om du känner dig osäker på hur du ska klara ett hinder, försök att låta snabbare löpare passera dig innan du går in i hindret. Om det är kö i ett hinder, försök att kommunicera med varandra och låt snabbare löpare passera om möjligt. Det är tillåtet att vila i hinder och att passera andra löpare i hinder, så länge det sker på ett säkert sätt. 

 

Om du misslyckas med ditt försök får du försöka igen obegränsat antal gånger, men ställ dig sist ifall det har bildats kö. 

 

Det är generellt sett tillåtet att använda hela kroppen vid klättring, om inget annat anges. Det är inte tillåtet att använda träden som hinder är uppsatta i för att ta sig igenom. Det är inte tillåtet att använda delar av hindret som är markerat med tejp. 

 

Fråga funktionärerna ifall du är osäker på hur ett hinder ska genomföras.

Individuell tävlan gäller

Individuell tävlan gäller, så tävlande får inte ge fysisk hjälp till varandra för att klara hindren. Vi uppmuntrar däremot att ni peppar och tipsar varandra!

 
Sponsorer Uppsala Survival Run
Sociala medier: