Säkra din plats på Uppsala Survival Run 2024!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppsala Survival!

Vi tränar den nederländska hinderbanesporten Survival på vår bana i Berthåga i Uppsala. Föreningen erbjuder träning för vuxna, barn och ungdomar under ledning av utbildade instruktörer. Vi är, vad vi vet, den enda survivalföreningen i Sverige och föreningen grundades 2013. Den första banan byggde vi i Stadsparken 2014, och sedan våren 2017 finns vi i Berthåga. 

 

Survival running, eller bara ”survival”, är namnet på en etablerad sport från Nederländerna och är en variant av hinderbanelöpning som skiljer sig lite från det som många känner igen som OCR (obstacle course race) i Sverige. Vi klättar i rep, över stockar och i nät. Survival är inte, trots namnet, en sport där vi tränar överlevnadstekniker. 

 

På våra hinderbanor kan du träna för att förbereda dig inför tävlingar eller bara för att det är en extremt rolig träningsform och vi är ett härligt gäng! Att träna survival är lite som att klättra runt i en lekpark för vuxna. Det är en allsidig träningsform där du bygger styrka, smidighet, rörlighet och uthållighet.

 

Förutom träning ordnar vi Sveriges enda Survival Run och en hel del andra aktiviteter för våra medlemmar: alltifrån byggdagar på banan till medlemstävlingar, resor till tävlingar och andra träningsanläggningar samt andra sociala aktiviteter. I kalendern finns träningspass och andra evenemang!

 

Survival kanske ser svårt ut, men alla tränar efter egen förmåga och med hjälp av våra instruktörer utvecklar du din teknik och klarar fler hinder allt eftersom!

 

Vill du prova Survival? Anmäl dig till ett prova på-pass eller till en nybörjargrupp. Läs mer under Börja träna

 

Välkommen!

 

 

High five – idrott för alla

KFUM Uppsala Survival har genomgått Rädda barnens utbildning High Five för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering och kränkningar. Vi har utformat en handlingsplan som du kan kan läsa här, Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling.

 

 

 

 
Sponsorer Uppsala Survival Run
Sociala medier: