Vad?

“Survival” är, kort förklarat, hinderbaneträning på nederländskt vis. Läs mer om oss eller kolla den här riktigt snygga videon från vår tävling Uppsala Survival Run 2018!

Vem?

Vår ungdomsgrupp är för 13-16-åringar. 12-åringar, som tidigare tränat i vår barngrupp, kan också träna med ungdomarna.

Våra instruktörer är Martin, Torgny och Cecilia.

När och var?

Oktober 2021 -april 2022Tisdagar
17:30-19:00

Torsdagar
17.30-19.00
Inomhus, Malmaskolan

Inomhus, Fredrika Bremerskolan
Maj 2022 – september 2022Tisdagar och torsdagar
17:30-19:00
Utomhus, Survivalbanan, Bertilsvägen 7, Berthåga
Oktober 2022 – april 2023Inomhus, beroende på tillgång till lokaler

Karta till träningsbanan i Berthåga

Vad kostar det?

650 kr/termin + medlemsavgift 120 kr/år

Klädsel och utrustning

Rep skaver mot huden så vi rekommenderar långbyxor och strumpor med skaft. Vi som tränat länge har oftast terränglöparskor (trailskor) på fötterna, men vanliga löparskor fungerar bra. Vi har inte tillgång till vatten på banan så när vi tränar ute bör man fylla sin vattenflaska redan hemma och lättast är att komma färdigt ombytt till träningen.

Till vintern flyttar vi vår träning inomhus. Vi klättrar i rep även i gympasalen, så också då lönar det sig att ha långa träningsbyxor, strumpor med högt skaft och inomhusträningsskor.

Välkomna!

High five – idrott för alla

”KFUM Uppsala Survival har genomgått Rädda barnens utbildning High Five för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering och kränkningar. Vi har utformat en handlingsplan som finns att se på sidan för föreningsinformation. På Rädda barnens webbplats finns mer bra information om vad man kan göra när man är orolig över hur ett barn mår:

https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/arbetar-med-barn/orolig-for-ett-barn/

Hur börjar man?

Intag av nya medlemmar sker oregelbundet, beroende på plats i gruppen och tillgänglighet av instruktörer, vanligen sker det isåfall i maj eller augusti.

Man börjar med att delta i ett prova-på-pass, följt av en nybörjarmånad.

Under prova-på-passet ger vi en introduktion till sporten, och lär ut våra grundtekniker. Under nybörjarmånaden lär vi ut grundteknikerna, och försöker prova de flesta hinder vi har på vår hinderbana. Efter nybörjarmånaden fortsätter man träningen inom den ordinarie gruppen.

Senaste prova-på-passet hölls i maj 2022.

Intresseanmälan till ungdomsgruppen sker via detta formulär.

Om du undrar något, ta kontakt!